DIY Beton-look vaas

1

Ik ben afgelopen week weer lekker creatief bezig geweest! Ik heb een beton-look vaas gemaakt. Het idee kwam van een vriendinnetje van mij en ik vond het zo leuk, dat ik meteen aan de slag ben gegaan! Kijk je mee? Dan leg ik je uit hoe ik deze vaasjes heb gemaakt…

Ik moet eerlijk bekennen dat deze hele ‘hype’ een beetje langs me heen was gegaan. Maar nadat mijn vriendin erover had verteld, ben ik meteen even een beetje gaan googlen en ik kwam allemaal leuke ideetjes tegen om dit soort vaasjes te maken. Ik kon echt niet wachten om eraan te beginnen, dus ik ben meteen even langs de Action gesprint!

2 13

Wat heb je nodig?

Instant filler (mijne komt van de Action) – Dit is plamuur om gaten in muren dicht te smeren.
Structuur verf – Hiermee krijg je een korrelachtig oppervlak. Is optioneel, dus niet per se nodig.
Verf in een kleur naar keuze
Vaas
kwasten en een oude doek

Ik kwam toevallig ook deze 2 vaasjes tegen bij de Action voor slechts 99 cent per stuk. Prima om even op te oefenen, dacht ik! Eigenlijk wilde ik liever een hele grote vaas of pot maken. Ik had mijn moeder dus ook opdracht gegeven om in de gaten te houden of ze toevallig ergens iets zag. Inmiddels heb ik dankzij haar ook nog een mooie grote vaas, dus dat wordt mijn volgende projectje…

4 3

Voordat ik begon heb ik de vaasjes even goed gewassen en vetvrij gemaakt. Ik weet niet zeker of dat nodig is, maar ik denk dat de plamuur dan beter blijft hechten. Toen ben ik met een kwast de hele vaas in gaan smeren met plamuur. Leuk karweitje! Het hoeft helemaal niet zo netjes, zo lang je de hele vaas maar goed bedekt.

Tussendoor laat ik het even drogen en daarna breng ik een tweede laag aan. Je kan hier zelf al kiezen hoe grof je het oppervlak wilt hebben. Je kan de plamuur helemaal glad uitsmeren, maar je kan er ook wat vegen en strepen in laten zitten. Ik heb ervoor gekozen om het oppervlak wat groffer te laten voor een wat stoerdere uitstraling.

5 6

De plamuur is wit, dus de potten zien er helemaal wit uit als je klaar bent. Meteen al een heel ander gezicht hè! Op de verpakking staat dat dit ongeveer een uur moet drogen, maar toen was het bij mij nog lang niet droog. Ik heb 2 behoorlijk dikke lagen aangebracht, dus dat duurt natuurlijk even voordat het droog is.

Ik heb het een hele nacht laten drogen en toen was de plamuur volledig droog en uitgehard.

7 8 9

De volgende dag ben ik gaan verven. Ik heb de structuur verf van de Action gebruikt. Dit is een grijze verf met kleine korreltjes erin. Dit geeft nog meer structuur aan de vaas.

Ik heb de verf er eerst opgesmeerd met een kwast en daarna heb ik het met een oude doek uitgewreven. Dit geeft echt al een mooi effect!

10 11

Door de grijze structuur verf krijg je echt al een beetje die beton-look. Super mooi! Maar ik wilde toch liever net even wat anders… Ik heb bordeaux kleurige verf gebruikt en met een schuursponsje op de vaas gedept. Nu wordt de vaas wat meer paars. Ik hou daar persoonlijk wel van, maar als je dit niet mooi vind, kun je natuurlijk ook een andere kleur gebruiken.

Als ik het hier en daar net een beetje te donker vond, heb ik nog wat witte verf erop gedept. Zo krijg je wat meer diepte en structuur in je vaas. Leuk om te doen en het geeft een super mooi effect!

12

Toen ik helemaal klaar was met verven heb ik de hele pot nog ingesmeerd met bloem (of maizena). Ik heb een beetje bloem in mijn handen gestrooid en boven de wasbak heb ik het over de pot verdeeld en goed erin gewreven. Dit geeft dat mooie matte effect. Ik zou deze stap zeker niet overslaan, want het ziet er echt mooier uit!

En that’s it! Nu kun je de vaasjes een leuk plekje geven. Het zijn natuurlijk gewone vazen, dus je zou er ook echte bloemen in kunnen zetten. Ik had nog wat mooie kunstbloemen en deze passen er perfect bij!

15 14

De vaasjes hebben een mooi plekje gekregen in mijn salon en ik krijg er bijna elke dag wel complimenten over.

Ik heb nu die andere vaas nog staan, dus daar zal ik binnenkort een mee aan de slag gaan!

Dit bericht is geplaatst in Fun, home met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op DIY Beton-look vaas

  1. femketje schreef:

    Super gaaf gemaakt! Erg creatief ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>