DIY Bloemenkrans met kunstbloemen

3a

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik gek ben op bloemen… Hier op mijn blog komen af en toe wat foto’s voorbij en ook mijn Instagram staat vol met vrolijk gekleurde bloemen. Eigenlijk hield ik nooit echt van kunstbloemen en ik koop daarom elke week mooie verse bloemen. Toch heb ik voor deze DIY kunstbloemen gebruikt en ik ben er helemaal verliefd op geworden. Kijk je mee hoe ik deze bloemenkrans heb gemaakt?

De inspiratie voor deze bloemenkrans heb ik van Catherine van Dainty Dress Diaries. Ik volg haar via Instagram en op YouTube en zij heeft altijd erg leuke DIY projectjes. Toen ik deze krans met kunstbloemen bij haar voorbij zag komen, dacht ik meteen: Die wil ik ook maken!

4

Vorige week ben ik naar het tuincentrum geweest, omdat ik daar wilde kijken naar mooie kunstbloemen. Zoals ik al zei, hou ik niet zo van kunstbloemen en al helemaal niet als het van die overduidelijke ‘neppers’ zijn… Bij de Action had ik ook al weleens naar de kunstbloemen gekeken, maar die vond ik echt niet mooi. Ook kun je ze wel goedkoper via Alie bestellen, maar ook daar was ik bang dat de kwaliteit niet zo goed zou zijn.

Daarom besloot ik om een kleine investering te doen en op zoek te gaan naar échte mooie kunstbloemen. Bij ons tuincentrum, ‘De Bosrand’ hebben ze een hele afdeling met kunstbloemen. De prijzen verschillen wel wat, er zitten wat goedkopere tussen, maar ook behoorlijk prijzig. Het is dus echt even zoeken en goed kijken wat je mooi vind en wat je eraan uit wilt geven.  Ik had expres een niet al te grote krans gekocht, zodat ik dus ook niet super veel bloemen nodig had. Hoe groter de krans, hoe meer bloemen je nodig hebt om het geheel mooi op te vullen. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt.

1

Wat heb je nodig?

Een krans - Ik heb gekozen voor een witte krans van takken, maar je kunt hier allerlei verschillende kransen voor gebruiken. Catherine gebruikte in haar DIY gewoon zo’n piepschuim krans. Dat kan natuurlijk ook prima. Ook zie je veel rieten kransen of een krans van mos.

Mos – Om de krans te bedekken. Ik heb gekozen voor tilantia mos, omdat ik die structuur en kleur mooi vind. Maar je zou ook kunnen kiezen voor groen mos.

Kunstbloemen – Ik heb verschillende roze bloemen gekozen. Het zijn vooral roosjes en ook wat hortensia’s. En ook hier geldt weer: Kies wat je zelf mooi vind. Je kan het in één kleur thema houden, maar je kan natuurlijk ook voor verschillende kleuren en bloemen kiezen.

Lijmpistool en kniptangetje – Met het kniptangetje heb ik alle bloemen van de stelen afgeknipt. Meestal zit er in die steel ijzerdraad, dus zorg dat je een goed tangetje hebt die daar doorheen kan knippen. Ik heb al het mos en de bloemen vastgeplakt met het lijmpistool. Werkt echt perfect, maar pas op voor je vingers!

5

Hierboven zie je al mijn bloemetjes. Ziet er zo schattig uit hè, al die lieve roze roosjes. Ik wilde echt een girly pink thema, met veel roze, wit en wat grijs van het tilantia mos. En dat is goed gelukt dacht ik zo!

2a

Ik had expres gekozen voor een witte takkenkrans en juist niet voor een piepschuim krans. Ik vind het namelijk wel mooi als de krans er hier en daar nog een beetje doorheen schijnt. Aan de voorkant zie je het niet zo goed, maar aan de zijkanten zijn de takken van de krans nog wel zichtbaar. Als ik voor een piepschuim krans had gekozen, dan had ik er echt voor moeten zorgen dat de gehele krans bedekt was met mos.

Ik heb eerst de krans bedekt met het mos. Daarna ben ik de bloemen er op gaan plakken. Eerst heb ik het in grote lijnen een beetje weggelegd, zonder het vast te plakken. Toen ik tevreden was, ben ik alle bloemen één voor één gaan vastplakken met het lijmpistool.

Ik twijfelde eerst nog of ik aan de bovenkant ook mos zou doen, of dat ik de takken helemaal zichtbaar zou laten. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om he mos ook aan de bovenkant van de krans aan te brengen. Zo is het mooi in balans. En aan de zijkanten zie je nog wat van de takken uitsteken. Ik vind die stoere takken juist wel een mooi contrast met die lieflijke bloemetjes. Wat vind jij?

6 7

De krans hangt nu aan de deur in mijn salon. Een perfecte plek voor zo’n lieve girly bloemenkrans… Ik ben er echt super blij mee!

Dit bericht is geplaatst in Fun, home met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op DIY Bloemenkrans met kunstbloemen

  1. femketje schreef:

    Ja ik hou hier ook zo van! ♡ Super mooi gemaakt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>