DIY Paas decoratie

diy pasen

Door Monique – Aankomend weekend is het Pasen, dus tijd om het huis lente klaar te maken. Ik maak vandaag een Paas versiering, leuk om neer te zetten in je vensterbank bijvoorbeeld. En na Pasen kunnen de eieren eruit en zijn de takken op zichzelf ook super leuk! Laten we snel beginnen…

Wat heb je nodig?

  • Flesje of vaas
  • Takken
  • Verf
  • Decoratie papier of tissues
  • Schaar en draad

diy pasen

Als eerst plaats ik de takken in het vaasje zodat ik kan zien wat ik precies moet afknippen. Je kan een grote tak nemen of allemaal kleine takjes ik vind het allebei wel leuk dus doe in het ene vaasje een grote tak en in de ander de kleinere takjes.

diy pasen

Omdat ik na Pasen deze DIY nog wil laten staan maak ik een deel van de takken wit, een ander kleurtje kan natuurlijk ook. De grote tak maak ik voor de helft wit en laat ik het bovenste deel natuurlijk. Dit is super trendy momenteel om houten decoratie in huis te hebben dat voor de helft een kleurtje heeft, het zelfde geldt voor metaal trouwens. Maar deze half geschilderde decoraties ga je veel terug zien dit voorjaar en zomer.

diy pasen

diy pasen

De kleine takken heb ik helemaal wit geschilderd.

diy pasen

Voor de Paas decoratie kan je natuurlijk naar de winkel gaan maar deze kan je ook zelf maken! Ik gebruik decoratie papier om 3D-Eieren te maken.

diy pasen

Het dubbel gevouwen papier zorgt er voor dat ik twee dezelfde grote eieren knippen kan. Ik knip een snee in elke helft van het ei, in het eerste vel vanaf de bovenkant en de tweede vanaf de onderkant tot de helft dus. Daarna kan je ze in elkaar schuiven en heb je een 3D-ei!

diy pasen

Tijd om ze op te hangen! Met een stukje draad hang ik de eieren één voor één in de takken.

diy pasen

diy pasen

Ik vind het resultaat echt super geworden! Ik zet deze takken strakjes in de vensterbank, maar ook leuk op tafel als centerpiece tijdens de Paas brunch. Zoals je ziet op de laatste foto heb ik ook wat pomponnetjes gemaakt en erin gehangen. (klik op de roze link om naar dat DIY artikel te gaan)

Heb jij al leuke Paas decoratie in huis gehaald?

Dit bericht is geplaatst in Fun, home, Hoofdmenu met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op DIY Paas decoratie

  1. Manon schreef:

    Dat ziet er zo gezellig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>