Cream eyeshadow dupe: Oriflame vs Chanel

chanel oogschaduw

Deze week zagen jullie mijn review over de Oriflame cream oogschaduws al. Ik ben er behoorlijk enthousiast over en ik gebruik ze regelmatig. Toen ik de potjes voor het eerst zag, moest ik meteen denken aan mijn geliefde Chanel oogschaduws, deze lijken er namelijk sprekend op. Het lijken echte dupes qua verpakking, structuur en zelfs ook qua kleur. Vandaag vergelijk ik ze met elkaar.

oogschaduw dupe

De kleine glazen potjes van Oriflame deden mij meteen denken aan de potjes van Chanel. Deze zien er bijna hetzelfde uit, een glazen potje en een zwart dekseltje met daarop het logo.

chanel oogschaduw oriflame oogschaduw

De potjes van Oriflame zijn net ietsje kleiner en een heel klein beetje hoger. Als je ze goed naast elkaar houdt, zie je het verschil. Ik vind zulke potjes altijd erg leuk. Ze zien er zo schattig uit, maar ze stralen ook een bepaalde luxe uit. Én ze staan ook erg leuk op je make up tafel.

cream oogschaduw

Oke, qua uitstraling lijken ze al behoorlijk op elkaar. Maar dan nu de kleur en de structuur. Tijdens het swatchen van de Oriflame oogschaduws, moest ik al meteen denken aan 2 kleurtjes die ik van Chanel heb. Deze leken er verdacht veel op… Uiteraard heb ik ze er meteen bijgepakt en de gelijkenis was behoorlijk treffend.

Ik heb zelf de Illusion D’Ombre van Chanel in de kleuren Ebloui en Illusoire. Een mooie roodbruine en taupe kleur, mijn favoriete oogschaduw kleurtjes.

dupesdupe

De kleuren lijken echt heel erg veel op elkaar! De roodbruine kleur van Chanel neigt misschien iets meer naar het paars en die van Oriflame bevat net iets meer koper. Ook bevatten de kleuren van Chanel net iets meer fijne shimmertjes. In de zon zie je dat verschil wat duidelijker. Verder zijn ze echt bijna hetzelfde.

In de structuur merkte ik wel wat verschil, De oogschaduws van Oriflame zijn iets zachter en gemakkelijker te blenden. Ik weet niet zeker of mijn oogschaduws van Chanel ook eerst wat zachter waren, deze heb ik namelijk al zeker 2 jaar. Ze doen het nog prima, maar ik denk dat ze gewoon net even wat droger zijn geworden.

Zowel de oogschaduws van Chanel als van Oriflame blijven perfect zitten. Ik merk eigenlijk geen verschil in houdbaarheid. Ik breng ze allemaal het liefst aan met een wat grotere synthetische oogschaduwkwast of gewoon met mijn vingers. Je kan ze op zichzelf dragen of combineren met een andere oogschaduw.

cream oogschaduw dupes

Ik durf dit dus wel echte dupes te noemen. Het enige jammere is dat het niet een fijne budget dupe is. De oogschaduws van Oriflame zijn wel goedkoper dan die van Chanel, maar ze zijn nog steeds vrij prijzig helaas.

De Illusion D’Ombre van Chanel bevat 4 gr. en kost €30,95 Deze oogschaduw zit in een mooi doosje met daarbij een klein kwastje. De Oriflame Giordani Gold Luminous Cream Eyeshadows bevat 4,5 gr. en kost €17,- Het zit ook in een mooi goud doosje en je krijgt er ook een klein kwastje bij.

Ik ben benieuwd wat je van deze oogschaduws vind. Vind jij het ook altijd zo leuk om een goede dupe te vinden?

Dit bericht is geplaatst in Fun, Hoofdmenu met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

20 Reacties op Cream eyeshadow dupe: Oriflame vs Chanel

 1. Natasja schreef:

  Wauw, die lijken echt goed, vooral Illusoire en Chrystal Taupe! Ik vind de cream eye shadows van Oriflame ook geweldig, ze werken zo prettig!

 2. Amy schreef:

  Dit zijn echt hele goede dupes! Vooral de structuur en de verpakking lijken me echt identiek, wow.

 3. Kelly schreef:

  Mooie dupes qua kleur, alleen vind ik de producten zelf totaal niet fijn helaas.

 4. Amelie schreef:

  Wauw, goede dupes!! Ik ben dol op de chanelletjes, dus ik wil deze wel proberen!

 5. Marianne Daneels schreef:

  dit is echt een goed alternatief.
  Ik heb eentje van chanel maar als die op is (of ik wil een kleurtje bij ;-) ) zal ik zeker eerst naar die van oriflame zoeken

 6. Beauty by You schreef:

  De cream eyeshadows van Oriflame zijn tot en met donderdag 17 oktober a.s. in de aanbieding op onze site voor €12,99 per stuk en je krijgt er ook nog een gratis wenkbauwgel bij cadeau t.w.v. €13,=

  Groet, Marjo
  Beauty by You
  http://mijn.beautyshop.oriflame.nl

 7. Dorry Peek schreef:

  Onze producten(wel 1000) staan afwisselend in de aanbieding, iedere 3 weken andere!
  Dus kijk op de algemene site en kijk naar de mogelijkheden.

 8. Carina Veerman schreef:

  De Giordani Gold zijn zeker fijne cream eye shadows. En ook fijn; een stuk goedkoper dan die van chanel.
  Regelmatig zijn deze en de vele andere producten in de aanbieding. Elke 3 weken weer mooie producten voor aantrekkelijke prijzen!

  Alleen vandaag nog zijn de cream shadows voor € 12,99 en daar krijg je ook nog eens de wenkbrauw gel van Giordani gratis bij!

 9. Anna-Margreet schreef:

  Trots dat ik voor en met zo een pracht product als Oriflame mag werken

 10. naisah schreef:

  Mensen uit de omgeving arnhem. Ik kan ze nog tot 00:00 bestellen en je krijgt er ook nog een eyebrow gel bij. Voor maar 12,99.
  naisahsarinah@hotmail.com

 11. Truus Boerboom schreef:

  erg mooi allemaal, het is jammer dat ik in Thailand woon, en dit niet zo snel kan kopen, heb veel spullen die ik hier gebruikt van Oriflame, probeer wel bijna elk jaar naar nederland te gaan voor familie bezoek, maar nu lukt het even nog niet! Zou je mij een boekje kunnen sturen an de producten, om een beetje op de hoogte te blijven? Mijn adres is
  Truus Boerboom
  67/17 Moo 4 Soi Suksan 1 wiset Road, t Rawai 18130 Phuket, Thailand.

 12. geweldige oogschaduw, heel betaalbaar, houd je de Oriflame acties in de gaten en bestel je met een eigen klanten nummer dan ben je nog voordeliger uit! Voor de dames uit de omgeving Oldenzaal vraag mij gerust om advies!

 13. roelie Constant schreef:

  Oriflame heeft heel veel mooie make,up producten .kijk op mijn beautyshop http://roelie.beautyshop.oriflame.nl voor nog meer moois.en altijd goed betaalbaar.
  Voor de dames uit de regio Friesland Groningen Drente .je kunt bij mij een klantnummer aanvragen zodat je zelf via internet kunt bestellen met korting. Mijn code = 2509040

 14. wiepie dijkstra schreef:

  Een schitterend bedrijf met vele aanbiedingen. Kijk eens op mijn webshop http://wiepie.beautyshop.oriflame.nl. ook kun je aanmelden als beautyklant. Altijd met korting bestellen.

 15. Inderdaad. De Oriflame Cream Eyeshadow is mooi en hij blijft ook heel goed zitten.
  Wil jij ook deze mooie Eyeshadow bestellen? Hou dan mijn pagina in de gaten. Dan mis je geen aanbieding meer! LIKE http://www.facebook.com/Oriflame/Beautysalon
  Het is ook mogelijk om je producten met 15-30% korting aan te schaffen.
  Hoe? stuur me dan even een berichtje. Mijn gegevens staan op de pagina.

 16. Angelique Bouckaert schreef:

  Voor rondom Eindhoven-Geldrop-Mierlo kun je bij mij terecht voor vragen. Kijk de brochure online: http://angel.beautyshop.oriflame.nl
  De oogschaduw is nu nog een week in de aanbieding voor 11.99€
  Om de paar weken volgt er wel weer een aanbieding.

 17. ook heeft Oriflame een goedkopere Cream eyeshadow van “the one”
  Die vind ik zelf erg fijn!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>