Bourjois 1-2-3 Perfect Foundation +Concealer

Bourjois stond er al om bekend dat ze erg mooie en fijne foundation hebben. Het assortiment is erg uitgebreid en er zijn veel verschillende kleuren. Toch is er weer een nieuwe bijgekomen, de 1-2-3 Perfect Foundation.

Deze foundation corrigeert de oneffenheden, vervaagt roodheden en en camoufleert donkere kringen. Klinkt goed hè…

Ik moet eerlijk bekennen dat de foundations van Bourjois al lange tijd bovenaan mijn wishlist staan, dus ik was erg blij dat ik deze nieuwe foundation kon uitproberen.

De foundation zit in een mooie glazen flesje met een pompje. Dit zijn mijn favoriete verpakkingen, lekker makkelijk en hygienisch in gebruik. Er zijn in toaal 6 verschillende kleuren verkrijgbaar.
Verkoopprijs €14,99

 

Ik heb 2 verschillende kleuren, nr 53 is net iets te licht, terwijl nr 54 juist weer net iets te donker is. Maar geen probleem, deze meng ik gewoon door elkaar om de perfecte kleur te maken voor mijn huidskleur.

Dat is een algemene tip tussendoor: Meng verschillende foundations door elkaar! Verschillende merken, kleuren en substanties kun je met gemak mengen. Je zult er versteld van staan wat voor mooie combi’s je kunt creëeren. Dus een te lichte of te dunne foundation meng je gewoon met een donkerdere of dikkere. Werkt perfect, ik doe het zelf bijna altijd!

Ik breng de foundation aan met de F80 kwast van Sigma. De foundation zou gegarandeerd 16 uur perfect blijven zitten. Maarja, zo lang zit het bij mij nooit op mijn gezicht hoor… Maar als ik mijn foundation ‘s morgens aanbreng, dan zit het eind van de dag nog redelijk. Maar ik kan ook niet zeggen dat het er nog net zo perfect uitziet als toen ik het opdeed.

 

Hierboven zie je wel duidelijk wat de foundations voor mijn gezicht doet. Op de eerste foto zie je dat mijn huid alles behalve perfect is, ik heb behoorlijk rode vlekjes, sproetjes en littekentjes.

Op de tweede foto draag ik een dun laagje foundation (nr 53 en 54 gemengd). Je ziet duidelijk verschil en ik ben erg tevreden met het resultaat. Als ik hier en daar nog wat extra foundation zou aanbrengen, wat poeder, blush en bronzer, dan is het resultaat echt prima!

Het enige minpuntje is het camoufleren van mijn donkere kringen. Dat vind ik namelijk niet zo goed gelukt…

 

Om die donkere kringen wat beter weg te werken, heb ik de Correcting Concealer Stick van Bourjois nu een tijdje gebruikt. Op zich camoufleert het wel, maar ik vind de substantie net iets te dik. Daardoor kruipt het wel een klein beetje tussen de lijntjes… En ja ik ben inmiddels de 30 gepasseerd, dus ik heb daar al wel wat rimpeltjes hoor! Maar de jongen meiden onder ons, met strakke huidjes, zullen hier waarschijnlijk geen last van hebben… Verkoopprijs €7,99

De foundation en concealer liggen inmiddels al een tijdje in de winkels. Bourjois wordt oa verkocht bij Etos, DA en Ici Paris.

Was jij al bekend met de foundations van Bourjois? Welke vind jij het fijnst?

Dit bericht is geplaatst in Fun, Hoofdmenu met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

18 Reacties op Bourjois 1-2-3 Perfect Foundation +Concealer

 1. Safannah schreef:

  Ik ben nog niet bekend met de foundations maar wel erg benieuwd!

 2. Nicole schreef:

  het lijken me best fijne producten, maar helaas zijn de lichtste kleuren te donker voor me..

 3. Linda schreef:

  Ik ken deze niet, maar het ziet er mooi uit als je het op je gezicht hebt. Voor mij lijken beiden te donker , maar 52 zou misschien net gaan. Ik wist dat je foundations kunt mengen, maar niet met verschillende merken door elkaar, ik ben altijd erg voorzichtig met het kopen van foundation omdat het vaak te donker is, maar hier ga ik zeker naar kijken aks ik weer naar buiten kan.
  Jammer dat die concealer wat te dik is, maar ach rimpeltjes kunnen een gezicht heel mooi maken ;-)

  • Ramona schreef:

   Ja je kunt in principe alle foundations mengen hoor! Ik meng juist vaak een vloeibare en een wat dikkere door elkaar. Zo krijg ik de perfecte substantie! :)

 4. Merel schreef:

  Ik gebruik zelf nog geen foundation maar wil er wel een aanschaffen! Kun je me een budget-foundation aanraden?

 5. Anneke schreef:

  dat ziet er goed uit! ik heb ook een te lichte nu dus ik ga ook een iets donkere kopen…goeie tip van het mengen!!!

 6. Ingrid schreef:

  Ik gebruik af en toe een foundation
  De mousse foundation van Essence vind ik echt geweldig en hij dekt en matteert prima.
  En een budget-tip!

  • Ramona schreef:

   Oke thanx! Ik gebruik zelf eigenlijk nooit een mouse, maar ben er wel benieuwd naar! Heb er hier nog één van NYC die ik wil gaan testen.

 7. Angelique schreef:

  Ziet er goed uit ik vind het jammer dat de bourjois foundation beetje gelig uitslaan bij mij

 8. NiceNailArts schreef:

  Ik ben wel nieuwsgierig naar die foundation!

 9. Tamara schreef:

  ik heb hem in handen gehad maar ik heb altijd “ruzie” met foundations :( omdat ik een zeer droge huis heb, zie je dan telkens de droge plekjes op mijn gezicht. ik gebruik de bb van garnier en ben daar heel tevreden over. dus ik heb hem weer terug in het schap gezet..

 10. Natascha schreef:

  De dekking van de foundation vind ik eigenlijk wel gaan, ik had namelijk gehoord dat hij heel licht dekte. Bourjois foundation en concealer staan nog steeds op mijn must buy list.

 11. Beauty Treasures schreef:

  De foundation geeft ook zo’n mooie matte finish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>