How to ~ Overloop sponzen met nagellak

Gister zagen jullie de lieve roze kleur Dance Baby van China Glaze al voorbij komen. Ik vertelde al dat er nog veel meer ‘roze’ voorbij zou komen. Dus tadàà, hier is de volgende…

Ik heb namelijk ook nog een leuke overloop gemaakt met roze kleuren. Dit doe ik altijd met sponsjes en vandaag laat ik jullie zien welke spulletjes ik hiervoor gebruik…

Ik vind de techniek met de sponsjes altijd erg leuk om te doen en het resultaat ziet er uit alsof het iets heel speciaals en moeilijks is. Maar dat valt reuze mee!

Voor het sponzen gebruik ik altijd een schuursponsje, de structuur hiervan vind ik best. Het geeft een mooi resultaat omdat de schuursponsjes kleine gaatjes hebben. Die gaatjes zorgen ervoor dat de nagellak heel onregelmatig op de nagel terecht komt en dit geeft een mooi effect.

Met een schaar knip ik altijd een hoop kleine stukjes van het sponsje. Meestal knip ik er een kantje af en die verdeel ik dan weer in kleine stukjes.

 

Ik gebruik altijd een oud pincetje om het sponsje vast te houden. Zo worden mijn vingers niet vies en je kan het sponsje in een mooi klein stukje ‘propje’ vasthouden. Zo kun je wat preciezer werken.

Ik til altijd het kwastje een stukje uit het flesje en dan duw ik het sponsje er even tegen aan. Het is meestal even een kwestie van uitproberen hoeveel lak je op je sponsje moet hebben. En dat verschilt ook nog wel per kleur of lak. Ik begin altijd bij het uiteinde van mijn nagel, hier komt dan de meeste kleur terecht en vervolgens dep ik het steeds wat hoger. Zo ontstaat een mooie overloop!

Je kan het eigenlijk met alle kleuren wel doen. Het leukste vind ik altijd met 2 of 3 kleuren die mooi bij elkaar passen, maar de kleuren moeten ook weer niet té veel op elkaar lijken. Dan is namelijk het effect minder zichtbaar.

Met 3 kleuren is een overloop het mooist vind ik. Ik heb het vandaag met 2 verschillende kleuren roze gedaan, omdat ik hierna nog een leuke NailArt wilde maken. En die krijgen jullie morgen te zien!

Na het sponzen breng ik altijd nog een topcoat aan, om verschillende redenen:

 • Hierdoor mengen de kleuren zich nog net iets meer met elkaar. Het is dan net of de kleuren nog nét wat vloeiender in elkaar overlopen. Maar pas op dat je de lakjes niet helemaal door elkaar trekt, want dan ziet het er weer iets te rommeling uit. 
 • Door het sponzen ontstaat er een onregelmatig oppervlak, omdat de lak verschillend is qua dikte. Als je er een topcoat overheen aanbrengt is je nagel weer mooi glad. Dit ziet er natuurlijk mooier uit, maar het is ook handiger als je er daarna nog een NailArt op wilt maken.
 • En het zorgt ervoor dat je nagellak langer mooi blijft zitten natuurlijk!

Wat vind jij van deze techniek? Maak je zelf ook welleens van zulke overloopjes en welke sponsjes gebruik jij hiervoor?

Dit bericht is geplaatst in Fun, Nails met de tags , , . Bookmark de permalink.

30 Reacties op How to ~ Overloop sponzen met nagellak

 1. Kelly schreef:

  Erg leuk gedaan!

 2. femketje schreef:

  ik gebruikte zelf ook altijd schuursponsjes maar vond op den duur foundation sponsjes, van die driehoekjes, beter werken voor mij :)

 3. Jaimie schreef:

  Leuk! Je kunt ook oogschaduw applicators gebruiken als sponsje :), want de meeste gebruiken die toch niet!

 4. Maaike schreef:

  Aww, wat een lief schaartje! ^^

  Als je de twee kleuren die je gebruikt, mengt, en dan in het midden aanbrengt, is het een nog mooier verloop! ^^

 5. Vera schreef:

  handige uitleg! Dit ga ik snel een keer proberen :)

 6. Miranda schreef:

  Heel erg leuk, geeft echt een mooie effect.

 7. Marielle schreef:

  Ik meestal een make-up sponsje, wil ik het structuur wat grover hebben gebruik ik spons die eigenlijk hoort bij ons bankstel (lederen bank, spons om mee in te vetten). :-)

 8. Lin schreef:

  Het is ook handig om de twee kleuren, dus de lichte en donkere, in twee strepen onder elkaar op een plasticje te lakken, daar je sponsje in deppen en dan op je nagels (waar al een basis van de lichte lak op zit) te sponzen. Gewoon een gratis tip ;)

  • Ramona schreef:

   Thanx voor je tip! dat heb ik indd vaker gezien, maar dan word het vaak wel iets meer een kleiderboel, want er komt meer verf naast je nagels. Maar het effect is indd ook erg mooi!

 9. Nikita schreef:

  Dit wil ik wel eens proberen ! ziet er zo leuk uit

 10. Kim schreef:

  Ik moet me dringend eens verdiepen in het sponzen :D

 11. Girl from Arnhem schreef:

  Nou, ik ga dit zeker wel een keer uitproberen, ik vind zulke nagels echt heel mooi. Thanks voor de tip!

 12. manuela schreef:

  super leuk!

 13. Liliane schreef:

  Mooi! Zelf maak ik dit soort overloop in mijn nailart ook. As we speak heb ik het gedaan met een groene en turquoise lak. Zelf doe ik het met sponsjes die ik in de winkel heb gekocht speciaal voor nailart, maar dit is wel wat goedkoper ;)

 14. Mariska schreef:

  Mij is het nog steeds niet gelukt :-(

 15. Geke schreef:

  Leuk! Laatst had ik het met 3 kleuren roze geprobeerd, en meerdere kleuren zijn ook wel leuk :)
  Xx’

 16. Sophie schreef:

  Ik spons ook vaak. Vind het een supertechniek en met hoe meer kleuren het me lukt, hoe blijer ik ben haha

 17. Mariel schreef:

  Ik breng nog altijd een klein dun streepje in de kleur van basislak onder de kleur waarmee je gaat sponsen aan, zo creer je een nog mooiere overloop als ‘gradient’

  • Ramona schreef:

   Ja als ik goed begrijp wat je bedoelt, doe ik dat indd ook.. De donker roze kleur heb ik ook aan de rand aangebracht en daarna ben ik gaan sponzen..

 18. xx_Patries_xx schreef:

  leuk gedaan zeg, erg leuke kleurjes ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>