Review ~ Dr. Hauschka gezichtsverzorging

Vandaag heb ik een ‘stapel-review’ voor jullie. Ik heb namelijk een aantal producten uit de gezichtsverzorgingslijn van Dr. Hauschka getest, de reinigscreme, vitaliserend masker en rozencreme.

De producten van Dr. Hauschka bevatten natuurlijke ingrediënten van geselecteerde heilzame planten.

De huid kan door het milieu, de zon of andere factoren uit balans raken. Dr. Hauschka Cosmetica zorgt ervoor dat de huid zichzelf kan herstellen en versterkt de gezonden eigen processen en ritmes van de huid. Daarnaast beschermt Dr. Hauschka Cosmetica de huid tegen invloeden van buitenaf.

“De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen. Dat is het unieke van Dr. Hauschka Cosmetica.” 

  

Als ik eerste heb ik ik de Gezichtsreinigingscreme gebruikt.

Gebruik: Maak het gezicht vochtig. Meng de reinigingscreme met water tot een romige emulsie. De emulsie met een afrollende beweging van boven naar beneden en vanuit het midden naar buiten over het gezicht verdelen. Maak de handen vochtig en herhaal deze stap. Daarna afspoelen met water.

Hierboven zie je de ingrediënten lijst. De creme is wat gelig van kleur en je ziet duidelijk de gemalen amandelen erin. De geur is wat zurig, niet echt lekker. Maar het is ook niet echt storend, aangezien je het product toch meteen weer van je huid spoelt.

  

Daarna heb ik het Vitaliserende Masker aangebracht. Het masker hydrateert en stimuleert de natuurlijke activiteit van de huid, waardoor die wordt geholpen haar vochtgehalte op peil te houden.

  

Nou vooruit dan, nog wat ‘funny-mask-faces’… Het masker is licht geel van kleur, maar als je het aanbrengt op de huid wordt het wat doorschijnend. Het masker voelt lekker verkoelend aan op mijn huid. De geur is zacht en fris, een stuk aangenamer dan de reinigingscreme. Na 20 minuten kun je het masker afspoelen met water of verwijderen met een natte doek.

Bij aanhoudende huidproblemen (bijvoorbeeld bij grove poriën en littekens) is het Vitaliserende Masker ook als kuur te gebruiken. Breng het masker dan gedurende 4 tot 6 weken dun aan, onder de dagverzorging.

  

En tot slot gebruikte ik de Rozencreme Light. Dit is een dagverzorging voor de droge/gevoelige en geirriteerde/rode huid. Nu is mijn huid niet echt super gevoelig, maar ik had wel wat last van rode plekjes. Wondklaver heeft een harmoniserend effect op de rode en geirriteerde huid.

De Rozencreme is er ook in een ‘normale’ variant, deze is geschikt voor de normale tot droge/gevoelige huidtypes.

Ik vind de producten fijn in gebruik en mijn huid reageerde er prima op. Als je meer informatie wilt over de producten en prijzen van Dr. Hauschka kijk dan even op drhauschka.nl.

Kennen jullie dit merk al? Welke producten heb je al eens gebruik of zou je graag eens willen proberen?

Dit bericht is geplaatst in Hoofdmenu met de tags , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Review ~ Dr. Hauschka gezichtsverzorging

 1. Chantal schreef:

  Ik vind de producten van Dr. Hauschka heel fijn; heb er zelf ook een aantal van in het badkamerkastje staan en ze bevallen me prima!

 2. Miranda schreef:

  Ik heb er ook een reinigingsmelk van gehad, beviel opzich wel goed;D

 3. Pippi schreef:

  Lekker- gezichtsreinigende creme waarbij je lekker veel water moet gebruiken. Is ‘ie goed?

 4. Mayara Esther schreef:

  Ik kende deze merk al maar ik heb nog niets van hun. :)

 5. Rachel schreef:

  Wauw wat een interessante producten en wat een interessant merk, ik heb er inderdaad wel eens eerder over gehoord! Goede review! xx

 6. Jacqueline schreef:

  Had al eerder gehoord dat deze producten erg fijn zijn. Goed voor de gevoelige huid en natuurlijk. Maar zelf nooit gebruikt. Ze zijn ook niet overal verkrijgbaar. Dat vind ik wel een nadeel. En ik wil het eerst zien voordat ik het aanschaf. Maar ik zag nu een paar verkooppunten in de buurt dus als ik daar in de buurt ben ga ik daar zeker langs.

 7. Geke schreef:

  Ziet er fijn uit :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>