MAC vs Catrice

Vandaag vergelijk ik 2 make up merken met elkaar, die eigenlijk helemaal niet te vergelijken zijn… MAC en Catrice, 2 totaal verschillende make up merken en vooral ook totaal verschillende prijsklasses.

Toch heeft Catrice de laatste tijd wat producten uitgebracht die me erg aan de producten van MAC doen denken, dus die ga ik vandaag even naast elkaar laten zien. Kijken jullie mee?

Catrice heeft laatst een aantal mooie nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd, waaronder de gebakken oogschaduws die je zowel nat als droog kunt gebruiken. Bij MAC kennen we de ‘baked eyeshadows’ natuurlijk al veel langer en ik heb er een aantal naast elkaar gezet ter vergelijking.

De grote oogschaduws die je hierboven ziet zijn van MAC en komen uit de Semi-Precious collectie van vorig jaar. In die collectie zaten een aantal hele mooie gebakken producten zoals blushes, gezichtspoeders en deze oogschaduws. Helaas waren al deze producten limited editions, dus je zal ze nu nergens meer kunnen vinden. Maar MAC brengt regelmatig van dit soort producten uit.

Van links naar rechts:

 • MAC – Rare Find
 • Catrice – Black Or White Swan?!
 • Catrice – Charly’s Chocolate Factory
 • MAC – Faux Gold

Qua structuur lijken de oogschaduws van MAC en Catrice erg op elkaar. Alle 4 de oogschaduws zijn wel wat kruimelig en de glitters zorgen een klein beetje voor ‘fall out’. Je kunt al deze oogschaduws zowel droog als nat gebruiken, als je ze nat gebruikt zullen de kleuren iets intenser zijn. Met een goede oogschaduw primer blijven zowel de oogschaduws van MAC als Catrice prima zitten.

Zoals je ziet, zijn de verschillen minimaal. Het enige grote verschil is eigenlijk de prijs: De oogschaduws van MAC kosten 19,50 euro en die van Catrice zijn slechts 3,79 euro. De oogschaduws van MAC zijn wel iets groter, maar dan nog is het verschil in prijs behoorlijk!

Ik vind de oogschaduws van beide merken overigens prachtig en ik gebruik ze allemaal met veel liefde en plezier! Als je het geld er voor (over) hebt, dan zijn de oogschaduws van MAC natuurlijk juweeltjes en zéker voor de echte make up liefhebbers. Maar wil je liever niet te veel geld uitgeven dan zijn de oogschaduws van Catrice prima budget-varianten!

Vanmorgen konden jullie al een artikel lezen over de blush uit de Nymphelia collectie van Catrice. Deze gebakken blush deed me ook erg denken aan de producten van MAC. En een aantal dames vroegen zich af of het een dupe zou zijn voor de blushes van MAC, dus ik heb ze natuurlijk weer even naast elkaar gezet…

Van links naar rechts:

 • MAC – Warmth Of Coral
 • Catrice – Dancing Nymph
 • MAC – Pressed Amber

In het midden zie je de bush van Catrice. En qua kleur valt hij er ook precies tussenin, de blush bevat zowel de peach en koraaltinten, maar ook wat bruine. De stuctuur van de blushes is wel wat anders. Die van Catrice is wel iets ‘groffer’ en kruimeliger, terwijl die van MAC juist heel zacht en ‘smooth’ aanvoelen.

Ik vind alledrie de blushes erg fijn, ze zijn mooi gepigmenteerd en de kleuren zijn goed draagbaar. En dan nu de prijzen: De blushes van MAC kosten 23,50 euro en die van Catrice slechts 4,49 euro, behoorlijk verschil!

Dus zo zie je maar, dat er toch best wel wat leuke budget-varianten te vinden zijn. Maar, it’s up to you offcourse! Ik geef eerlijk toe: Ik vind het heerlijk om af en toe lekker budget te shoppen: Lekker veel, voor weinig en dan ga ik soms helemaal los! Maar ik heb ook een aantal hele mooie ‘duurdere’ producten in mijn collectie, waar ik natuurlijk ook heel blij mee ben! Ik vind juist de afwisseling erg leuk… Ik kan heel gelukkig worden van mijn mooie luxe producten, maar ik kan ook helemaal happy worden van een super leuk budget-product!

En hoe zit dat bij jullie? Hou jij van budget, of juist duur? Of hou je, net als mij, van de afwisseling? En ‘dupe-tips’ zijn ook altijd welkom!

Dit bericht is geplaatst in Fun, Hoofdmenu met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

23 Reacties op MAC vs Catrice

 1. MySuperSweetLife schreef:

  Geef mij maar budget. Ik vind Catrice typisch zo`n merk wat niet als een budgetmerk oogt maar het wel is!

  Liefs

 2. LaraLaurentia schreef:

  Wat een fijn artikel! Goed om te zien dat ze qua pigmentatie niet verschillen, vandaag is langs bij het Kruidvat om te kijken of ze bij ons al in de schappen liggen.
  Liefs Lara

 3. Helen schreef:

  Fijn artikel! Als ik je swatches zo zie vind ik het verschil te klein om voor MAC te kiezen.. gezien het enorme prijsverschil :P

 4. Germa schreef:

  Natuurlijk proberen de goedkopere merken de duurdere (gehypte) merken na te creeren. Meestal merk je dat dan wel weer in kwaliteit. De product is poederiger/kruimeliger. Maar verder zijn het goede producten. Leuk zo die vergeleikingen.

  • Ramona schreef:

   Ja indd, en dat doen ze heel slim! ;) Soms merk je indd wel verschil hoor, maar daarom vind ik het juist altijd extra leuk als ik een mooie budget variant heb gevonden die net zo goed is! :)

 5. Vera schreef:

  Ik houd ook wel van afwisseling, maar ga vaak toch voor de budgetproducten :)

 6. beautyforgirls schreef:

  Heel afwisselend. Soms koop ik veel budget producten zoals nu bij de schapvernieuwing. Maar ik kan ook helemaal los gaan bij MAC of Too Faced.
  Liefs, xxx

 7. Paola schreef:

  Ik ben echt van de budget! Lekker goedkoop, dus veel voor weinig

 8. Uniflame schreef:

  Ik heb het er vaak niet voor over om een duurder merk te kopen qua make-up. Vooral als het verschil klein is. Ik hou van variatie dus dan koop ik liever veel voor weinig.

 9. deijsprinses schreef:

  Ik ga resoluut voor budget hier!

 10. Elke schreef:

  Nu weet ik zeker dat ik die van catrice ook moet kopen. :)

 11. Tamara schreef:

  De blush van Catrice ziet er echt tof uit! Ik hoop dat ik deze ook kan bemachtigen

 12. Karen schreef:

  doe mij maar budget!
  als ik het dan laat vallen of er gebeurt iets mee dan kan ik tenminste een nieuwe kopen en hoef ik er niet zolang over te treuren ;)
  al zijn duurdere merken ook niet verkeerd hoor maar ik zou ze minder snel halen :)
  xx

  • Ramona schreef:

   Ja dat is indd zo! Ik heb ook altijd erg zuinig op de duurdere producten en ik neem die meestal ook nooit mee. In mijn tas zitten vaak de budget varianten! ;)

 13. Evelien schreef:

  Leuke vergelijking! Ik zie idd ook amper verschil!

 14. Miranda schreef:

  wat een leuk artikel :D Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht:D

 15. Leontine schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik koop zowel budget als MAC, al heeft MAC toch wel mijn voorkeur hoor :). Als ik daar iets van koop voelt het echt als een kadootje, van Catrice heb ik meer zo’n algemeen boodschappen-doen-gevoel.

 16. amanda schreef:

  Ik hou persoonlijk meer van budget! Vaak dezelfde kwaliteit (merk ik dan)

 17. xx_Patries_xx schreef:

  duur hoeft neit altijd beter te zijn …. dat blijkt maar weer

 18. Sophie schreef:

  Ik koop meestal meer budget zoals Catrice of Essence, maar ik wil nu echt wat meer gaan sparen en dan een paar dingen bij MAC gaan kopen, ik wil heel graag de Dainty Blush van MAC hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>