Catrice mono oogschaduws +dupes!

In het artikel van vandaag laat ik jullie mijn mono oogschaduws van Catrice zien. Catrice heeft heel veel verschillende mono’s in het assortiment en er zijn laatst nog een paar nieuwe aan toegevoegd.

Er zitten een aantal hele mooie kleuren bij en ook over de kwaliteit ben ik erg tevreden! Het zijn mooie stevige doosjes voor een leuk budget-prijsje!

Ik heb inmiddels al wel een aantal leuke mono oogschaduws van Catrice verzameld, er zijn ook zoveel leuke kleurtjes! Ik heb ze er allemaal nog eens even bijgepakt om nog eens goed te bekijken en te swatchen.

Jullie weten inmiddels al wel dat ik het altijd erg leuk vind om dupes te vinden en om producten te vergelijken… Dus ik heb meteen ook nog een paar van mijn favoriete paletten erbij gepakt om wat oogschaduws te vergelijken.

Mijn nieuwste palette is het Naked2 palette van Urban Decay, dus het leek me wel leuk om mijn Catrice oogschaduws met dat palette te gaan vergelijken.

Er zaten tot mijn verbazing toch wel een paar dupes bij, of in ieder geval kleuren die best aardig in de richting komen… Dus mocht je het Naked2 palette (nog) niet hebben, dan zijn dit misschien wel leuke budget-vriendelijke alternatieven!

          

De eerste 2 oogschaduws had ik al vrij snel gevonden, Bootycall en Ooops… Nude Did It Again! Deze lichte roze kleuren lijken erg veel op elkaar, helaas lijken ze door de lichtinval wel erg verschillend hierboven… Maar op de swatches hieronder kun je zien dat de kleuren toch erg veel op elkaar lijken.

Het zijn allebei mooie hightlight kleurtjes, met een subtiele sheen erin. Erg mooi en gemakkelijk te combineren met elke ooglook.

          

De volgende 2 oogschaduws die ik heb vergeleken zijn Suspect en Oh, It’s Toffeefull! Suspect is in meerdere palettes van Urban Decay terug te vinden en de Oh It’s Toffeeful! is nieuw in het assortiment van Catrice.

De kleuren lijken best veel op elkaar, maar toch zie je wel wat verschil (Suspect is wat donkerder). Ik zou dit dus geen exacte dupe noemen, maar het is wel zo’n soort kleur. Het zijn 2 licht bruine kleuren, erg mooi en goed geschikt voor een neutrale look.

          

Pistol en The Noble Knights lijken in de doosjes echt best veel op elkaar, dus ik dacht dat dat wel goede dupes zouden zijn. Helaas was dat niet het geval toen ik ze ging swatchen.

Pistol bleek namelijk iets meer bruin in zich te hebben, terwijl The Knoble Knights juist veel meer zilver bevat. Beide hele mooie kleuren, maar dus ook niet exact hetzelfde.

          

De volgende vergelijking is een beetje een ‘apart geval’. Dit is namelijk één van mijn favoriete kleuren van Catrice, My First Copperware Party. Een erg mooie rood/bruine kleur met een prachtige glans. Maar ook een vrij unieke kleur, ik heb namelijk niets in mijn collectie wat daar op lijkt!

In het ‘gewone’ Naked palette zitten wel 2 kleuren die er iets van weg hebben Toasted en Hustle, eigenlijk zit My First Copperware Party er precies tussenin.

Op het eerste gezicht lijken de kleuren helemaal niet zoveel op elkaar, maar toen ik ze ging swatchen zag ik toch wel wat gelijkenissen. Hierboven kun je goed zien dat de oogschaduw van Catrice er precies tussenin zit qua kleur, hij heeft van allebei de kleuren wel iets.

          

En tot slot de laatste dupe die ik kon vinden tussen mijn Catrice mono’s. Dat is Starlight Espresso en dit kleurtje lijkt wel erg veel op Copperplate van MAC. Beide oogschaduws zijn mat en hebben een bruin/grijze kleur. Het is een mooie kleur om te blenden, maar ik gebruik ze ook weleens om mijn wenkbrauwen in te vullen.

Zooo, dat was even een overvloed aan oogschaduws en swatches! En zo zie je dus dat Catrice absoluut een aantal hele mooie oogschaduws heeft, die qua kleuren best overeen komen met de wat duurdere merken. De oogschaduws van Catrice zijn over het algemeen prima gepigmenteerd en ze blijven ook goed zitten, zéker als je er een goede oogschaduwbasis bij gebruikt.

Natuurlijk merk je soms wel verschil tussen de duurdere en goedkopere merken, maar het wil niet altijd zeggen dat de budget-varianten niet goed zijn hoor… En zeker als je net begint met ‘make uppen’ of je wilt er niet te veel geld aan uitgeven, dan zijn de oogschaduws van Catrice echte aanraders!

Ik zal binnenkort nog een aantal van mijn favoriete Catrice oogschaduws voorbij laten komen en als je eventueel nog vragen hebt over bepaalde kleuren die je in de bovenste foto ziet, stel ze gerust!

Wat is jouw favoriete oogschaduw van Catrice? En heb je nog andere ‘dupe-suggesties’, let me know!

Dit bericht is geplaatst in Fun, Hoofdmenu met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

23 Reacties op Catrice mono oogschaduws +dupes!

 1. Charlotte schreef:

  wauw! zitten inderdaad mooi dupes in!
  x

 2. Vera schreef:

  Jij hebt een hele verzameling en wat lijken sommige veel op elkaar! :)

 3. Femke schreef:

  Woaa! Jij hebt er echt veel :O Wel heel leuk om zo op een rijtje te zien :)!

 4. Paola schreef:

  Wat een super goed artikel! Er zitten een paar goede dupes bij!

 5. Laura schreef:

  Sommige lijken inderdaad echt heel veel op elkaar!

 6. amanda schreef:

  Zitten zeker een paar goede dupes tussen!

 7. Uniflame schreef:

  Ik zou juist de blauwe oogschaduw van Catrice wel willen zien en wellicht ook vergelijkingen? :)

 8. Kelly schreef:

  Wat een leuk artikel! Er lijken inderdaad echt heel veel kleuren op elkaar!

 9. beautyforgirls schreef:

  Sommige lijken inderdaad heel erg op elkaar.
  Liefs, xxx

 10. xx_Patries_xx schreef:

  gaaf zeg :) leuk ook dat er wel duplicaten bij zitten ;)

 11. Laura schreef:

  Wat leuk om te zien dat er fijne dupes bij Catrice te vinden zijn. Heel handig! :D

 12. Marian schreef:

  Ik heb de Bring Me Frosted Cake, Starlight Expresso en Grey’s Philosphy zou daar wel een review van willen zien.
  Vind het een fijne oogshaduw voor een mooi budget.

 13. Marije schreef:

  Dat is een hele mooie verzameling. Leuk ook om te zien dat sommige kleuren te vergelijken zijn met duurdere merken!

 14. Steffie schreef:

  ik vind die van catrice zelfs nog mooier!!

 15. Agnetha schreef:

  Allereerst WAT VEEL qua mono’s van Catrice! Natuurlijk super en erg leuk om de dubes te zien. Misschien ook leuker om dan budget te shoppen i.p.v. meteen de naked palette te kopen ;).

 16. Astrid schreef:

  Leuk dat er zoveel dupes zijn!

  xx Astrid

 17. Manwai schreef:

  volgens mij is my first copperware party dupe van Satin taupe van MAC…

  • Ramona schreef:

   Ja klopt inderdaad! Ik heb ze net nog even naast elkaar gehouden en ze lijken indd erg veel op elkaar! Thanx voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>