Kwasten schoonmaken!

Gister heb ik dit ‘vervelende’ klusje weer eens gedaan: Mijn kwasten schoongemaakt! Ik zie er altijd erg tegenop en ik stel het meestal zo lang mogelijk uit. Maar als ik er eenmaal mee bezig ben, valt het toch altijd reuze mee en heb ik er zelfs wel plezier in!

Ik vind het altijd weer zo fijn als mijn kwasten weer lekker schoon en fris zijn! Kijken jullie mee, hoe ik ze schoonmaak?

Ik heb al mijn gebruikte kwasten weer even bij elkaar gezocht om ze allemaal in één keer te wassen.

Deze keer heb ik de BeautyBlender Cleanser gebruikt. Ik had deze al een tijdje in huis, maar nog steeds niet gebruikt. Dit gebruik ik om mijn kwasten schoon te maken:

 • Cleanser
 • Glazen schaaltje
 • Bak met warm water
 • Oude handdoek

Ik doe altijd een beetje cleanser in het glazen bakje en daar week ik dan mijn kwasten even in. Daarna spoel ik ze af in de bak met warm water, of ik hou ze even onder de kraan. Tussendoor haal ik mijn kwasten even over een oude handdoek, zodat alle make up resten er goed uit zijn. Na afloop spoel ik mijn kwasten meestal nog even na met een lekker zeepje van Lush.

          

Ik doe mijn kwasten nooit helemaal in het water. Eigenlijk alleen de haren, zo hou je je kwasten zo mooi mogelijk. Als ze goed uit gespoeld zijn, schud ik ze even goed uit en daarna laat ik ze drogen op een handdoek.

Meestal laat ik ze een nachtje zo liggen, dan zijn ze de volgende ochtend weer helemaal goed droog en klaar voor gebruik!

Hoe maak jij je kwasten altijd schoon?

Dit bericht is geplaatst in Fun, Hoofdmenu met de tags . Bookmark de permalink.

20 Reacties op Kwasten schoonmaken!

 1. Kim schreef:

  Ik maak mijn kwasten een keer in de twee weken schoon, wat een hel is dit altijd zeg!

 2. Paola schreef:

  Ik maak me kwasten veelste weinig schoon! Ik vergeet het altijd!

 3. beautyforgirls schreef:

  Ik maak mijn kwasten 1 keer per week schoon met brushshampoo.
  Liefs, xxx

 4. Chantal schreef:

  Ik doe het echt veel en veel te weinig…. :-$

 5. Dieuwertje schreef:

  Ik wist nooit hoe ik ze schoon moest maken, dankjewel voor de tip!

  xx-Dieuwzz

 6. Angelique schreef:

  Ik doe dat 1 keer in de week met baby shampoo.
  Ik heb alleen niet zoveel kwasten dus ben zo klaar!

 7. Kelly schreef:

  Ik vind kwasten wassen ook echt zo vervelend om te doen. Ik maak ze op dezelfde manier als jouw schoon, alleen dan met babyshampoo.

 8. xx_Patries_xx schreef:

  dat ziet er weer lekker schoon uit zeg :D

 9. Maud schreef:

  Volgens mij ben ik een van de weinige die kwasten schoonmaken een leuk klusje vind, al vind ik voornamelijk het resultaat van schone kwasten fijn. Ik was ze eens per week grondig, alles met brush cleanser en erna met babyshampoo. Waar creamy producten mee zijn gebruikt was ik eerst nog met olijfolie. Erna nog met een Lush zeepje doen vind ik een goede, ga ik de volgende keer ook eens doen :)

 10. Agnetha schreef:

  Ik doe het te weinig, meestal als ze gebruikt zijn en ik zie dat ik het de volgende keer niet zo kan gebruiken (teveel poeder erop) dan maak ik ze schoon met de daily shampoo, die is gewoon heel makkelijk. En ik doe het ook net zo grondig als jij met een andere shampoo van ELF. Beide producten om de kwasten schoon te maken heb ik bij ELF gekocht en ben er tevreden over. Leuke post :D

 11. Norma schreef:

  heb gelijk mijn blushkwast maar is gepakt is al oud durf geen eens te zeggen hou oud wat kwam daar een troep uit vind t zonde om m weg te gooien hij is zo fijn ligt nu te drogen…
  ben zo blij dat ik jullie blogs heb ontdekt ik leer zo veel
  Dank Dank Dank

  X

 12. Steffie schreef:

  Gebruik altijd babyshampoo voor mijn kwasten, doe het zo een keer in de 1 a 2 weken. ^^

 13. Marije schreef:

  Ah, ik ben dus niet de enige die het haat om haar kwasten schoon te maken, haha. Maar inderdaad: eenmaal begonnen is het wel heerlijk om te zien hoeveel troep er van je kwasten komt en hoe schoon ze na het wassen zijn ;-) Mijn beauty blender maak ik trouwens wel een paar keer in de week schoon. Dat vind ik wat hygiënischer omdat ik toch al zo snel puistjes krijg.

  • Ramona schreef:

   Ja mijn beautyblender krijgt indd ook vaker een wasbeurtje.. Ik gebruik ‘em altijd nat, dus meestal spoel ik ‘em daarna ook meteen weer even schoon! ;)

 14. Karen schreef:

  geen leuk klusje helaas :(
  maar het zal wel moeten, ik doe het ongeveer op dezelfde manier ;)
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>