Moderne French Manicure

Deze week konden jullie al een artikel zien met French Manicure op mijn eigen nagels. Deze traditionele ‘witte rand’ ziet er altijd erg netjes en verzorgd uit.

Maar het kan ook op een andere manier! Vandaag laat ik jullie een aantal moderne French manicures zien met leuke verrassende kleurencombinaties. Kijken jullie mee?

Ik kan dit eigenlijk niet echt een NailArt noemen. Het is in principe een gewone French Manicure, maar dan met leuke kleurtjes! Je lakt eerst de nagel in een kleurtje naar keuze, zorg dat deze niet te donker is. Als deze lak redelijk droog is, kun je het randje lakken. Doe dit dan met een iets donkerdere kleur, zodat je duidelijk het verschil ziet, want dat geeft het mooiste resultaat.

          

Hier heb ik 2 lakjes van Essie gebruikt, Demure Vixen en Smokin’Hot. Ik vind dit wel een chique combi, het geeft wel een beetje een ‘elegante’ uitstraling.

          

Hier heb ik 2 van mijn favoriete lakjes gebruikt. Het zijn Fes en Kuala Lumpur van WIC by Herome. Deze lakjes passen erg goed bij elkaar, want ze bevatten allebei grijze en zilveren shimmers.

          

Hier zie je 2 lakjes van Ciaté, het zijn Couture en Plastic Fantastic. Ik heb deze 2 lakjes al eens vaker samen gebruikt bij de Half Moon Nails en ik vind het een erg mooie combi! De nagellakken van Ciaté zijn erg fijn en het kwastje is ook erg goed geschikt om een mooie strakke ‘rand’ te maken.

          

De laatste combi heb ik gemaakt met 2 lakjes van Catrice, lekker goedkoop dus! Het is Up In The Air en Blues Brothers Vol II, het zijn 2 leuke blauwe kleurtjes en ik vind ze erg leuk bij elkaar staan.

Ik heb zomaar wat kleurtjes uitgezocht die ik wel mooi bij elkaar vond staan en ze zijn steeds van hetzelfde merk, maar dat is natuurlijk helemaal niet nodig! Kies gewoon kleuren en merken die je zelf leuk vind.

Op zich is dit natuurlijk helemaal niet moeilijk om te doen en op een vrij simpele en snelle manier krijg je toch een heel leuk effect. Ik zal hieronder nog een paar kleine tips geven, die misschien wel handig kunnen zijn:

 • Voor een mooi geheel, kies je 2 kleuren die goed bij elkaar passen. Dat kan zijn doordat ze dezelfde finish hebben, dezelfde shimmers bevatten of doordat het gewoon dezelfde soort kleuren zijn.
 • De onderste kleur moet lichter zijn dan de kleur van het randje, deze kleur hoeft niet per se dekkend te zijn. Je zou dus ook een mooi parelmoer of glitterlakje kunnen gebruiken.
 • De kleur van het randje moet wél goed dekkend zijn, het liefst zelfs in één laagje. Als je een tweede laagje wilt aanbrengen, moet je zorgen dat het eerst goed droog is. Anders zouden de kleuren zich een beetje met elkaar kunnen vermengen en dat wil je niet!
 • Deze creaties zijn natuurlijk net iets mooier en makkelijker op wat langere nagels, maar het is absoluut ook goed mogelijk op kortere nagels. Je moet dan gewoon een klein beetje ‘smokkelen’ door het randje net iets groter te maken.
 • Breng altijd een topcoat aan! Dit is natuurlijk sowieso beter voor het behoud van je nagellak. Maar door een topcoat aan te brengen, wordt het één mooi geheel. De kleuren smelten dan een beetje in elkaar en het randje zal dan mooi overlopen in de andere kleur.
 • Je kan eventueel ook een leuke glitter topcoat aanbrengen. Dit geeft ook een super leuk effect!

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje inspiratie heb gegeven! En ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden, welke combi vind jij het mooist? Ga je dit zelf ook eens proberen?

Dit bericht is geplaatst in Fun, Nails met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

37 Reacties op Moderne French Manicure

 1. Miranda schreef:

  Echt heel erg leuk ik vind vooral Couture en Plastic Fantastic een leuke combinatie

 2. Karen schreef:

  de combi van Ciaté vind ik het mooist!
  ik denk toch omdat er een nude kleurtje onder zit :)
  xx

 3. Lisa schreef:

  Superrrmooi! echt heel er leuk!

 4. Lisanne schreef:

  Ik vind de lakjes van Ciaté het mooiste als moderne French Manicure .. echt heel mooi! Hoe krijg je dat zo netjes met dat randje joh, dat lukt mij nooit .. haha!

  • Ramona schreef:

   Ja die van Ciaté vind ik ook het mooist en dat kwastje is zoo fijn! Daar krijg ik ook echt het strakste randje mee. Je moet wel een beetje een vaste hand hebben en toch ook wel wat geduld.. ;) Ga er gewoon rustig voor zitten, dan lukt het vast!

 5. Roos schreef:

  Leuk! Ga het binnenkort ook eens proberen heb de nagelstickertjes al in huis voor het randje :-)

 6. kirst schreef:

  Ik vind de eerste combi het mooiste. Moeilijk soms om scherpe lijnen te trekken vind ik zelf. Liefs

 7. xx_Patries_xx schreef:

  die roze vind ik het mooist… heel gaaf gedaan

 8. Paola schreef:

  Super mooi! Vooral de grijze

 9. femketje schreef:

  de blauwe variant vind ik erg mooi :D

 10. Angelique schreef:

  De Couture vind ik het mooist, zou t best een keer proberen maar dan wel met een gepaste outfit aan! Ha.. De gekleurde french manicure is niet helemaal mijn ding maar vind t altijd wel leuk om bij een ander te zien. Vind trouwens de ciate flesjes zo mooi om te zien, zo lieflijk…

 11. Joan schreef:

  Heel mooi! Ik vind ook Couture en Plastic Fantastic de mooiste versie! Chique!

 12. Merith schreef:

  super leuk.
  dit is een keer wat anders, ga het zeker uitproberen
  xx

 13. shannon schreef:

  leuke combinaties!
  maar ik heb by die lichtblauwe catrice: up in the air. dat ie heel dik en streperig word, dat is al vanaf het begin al…
  weet je wat ik daaraan kan doen?

  • Ramona schreef:

   Ow dat is zonde, nee ik weet niet precies wat je daar aan kan doen. Misschien een nagellak verdunner eraan toevoegen. De mijne heeft dat helemaal niet, die lakt erg fijn.

 14. Laura schreef:

  Wat leuk zeg, geeft gelijk een heel ander effect! ;)

 15. priscilla schreef:

  Ohhh! Die met Ciate lakjes is heel erg tof!

 16. beautyforgirls schreef:

  Ik vind ze beide een leuke combinatie.
  Liefs, xxx

 17. anneke schreef:

  mooie combi’s zo ik heb dit ook al eens geprobeerd maar doe het randje steeds te breed:S

 18. hoofdorpsejacky schreef:

  ik heb het laatst met een bruine nagellak en een gouden randje geprobeerd: zag er zo feestelijk uit! ik heb van de week zwart met zilver gekocht: ben benieuwd hoe die gaat worden!

 19. Maaike schreef:

  Leuk idee, ik vind de roze vooral heel mooi!
  Lijkt me ook leuk met glitters.

 20. priscella82 schreef:

  Mooie kleuren combi,s

 21. Geke schreef:

  Die roze spreekt mij het meeste aan, maar die andere zijn echt mooie combies.
  Weer een super goede nail art!

  Xx

 22. Pingback: I like: Modern French Manicure | Unique Style

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>