Filmpjes maken? Camera kopen? Help!

Dit artikel gaat over iets, waar ik al heel lang over na aan het denken ben. De titel verklapt het natuurlijk al een beetje: Filmpjes maken!

Ik krijg namelijk zeer regelmatig de vraag of ik ook filmpjes wil maken, vooral over de NailArt en looks. En ik vind het echt ontzettend leuk dat jullie dit vragen en het maakt me ook echt enthousiast om het te gaan doen! Alleen één probleem: Hoe pak ik dit aan?!

Dus misschien kunnen jullie me een beetje helpen en advies of tips geven.

Het lijkt me echt ontzettend leuk om filmpjes te maken over allerlei onderwerpen, maar er zijn een aantal dingen waar ik tegen aan loop en die me een beetje tegen houden.

 • Eng! Ten eerste vind ik het natuurlijk wel een beetje eng om een filmpje te maken. Ik had al bedacht dat ik niet meteen met heel mn hoofd in beeld hoefde te komen, zeker met NailArt filmpjes kan ik gewoon alleen mn handen en nagels laten zien. Maar dan lijkt het me wel weer heel raar om mijn stem te horen. Maar oke, hier zal ik me overheen moeten zetten!
 • Welke camera? Ik zal dus ook een goede camera aan moeten schaffen, maar hier heb ik dus absoluut geen verstand van! Wat is goed? Wat is slecht? Wat kost het? Hoe werkt het?
 • Hoe bewerk ik filmpjes? Als ik dan eindelijk een goede camera heb én al mijn moed verzameld heb, om een filmpje te maken. Hoe ga ik dat dan bewerken en hier op mijn site zetten of op youtube? Heb je daar een bepaald programma voor nodig?

Dus jullie zien het: Ik kan wel wat hulp gebruiken! Het lijkt me ontzettend leuk om filmpjes te maken en ik heb al een hoop leuke ideeen, ik weet alleen niet goed waar en hoe te beginnen. Misschien zijn er lieve collega blogsters die mij hier een handje mee kunnen helpen?

Alle advies en tips zijn welkom! Je mag me uiteraard ook mailen beautynailsfun@hotmail.com Alvast bedankt!

Dit bericht is geplaatst in Fun, Hoofdmenu, Nails met de tags , . Bookmark de permalink.

32 Reacties op Filmpjes maken? Camera kopen? Help!

 1. Chantal schreef:

  Ik ben ook van plan filmpjes te gaan maken, alleen moet ik daarvoor ook nog een (goede) camera aanschaffen en ja, daarbij ga ik ook niet over 1 nacht ijs. Het lijkt me erg leuk als jij ook filmpjes gaat maken, dat is helemaal bij nailart erg handig!

 2. Marije schreef:

  Ah ja, ik ken het probleem! Ook ik wil graag filmpjes maken, maar ik moet nog even een drempel heen. Ik heb nu wel een hele fijne camera aangeschaft die én mooie foto’s én goede filmpjes maakt: de Canon Powershot SX230. Niet te duur, maar wel perfecte kwaliteit.

 3. femketje schreef:

  ik doe het allemaal heel simpel en tijdbesparend; met mijn gsm (htc desire z) en mijn camera statief wat heel provisorisch in elkaar past met een haarelastiek XD

  • Ramona schreef:

   De camera van mijn tel werkt niet zo goed meer. Ik mag eind van deze maand een nieuwe telefoon uitkiezen, dus dan neem ik wel iets met een goede camera! ;)

 4. Renske schreef:

  Sony nex 5!! En hij zoomt goed in, op het juiste moment. Veel bloggers gebruiken deze waaronder Serena van BeautyLab( je kan haar filmpjes bekijken om de kwaliteit te zien). Ik heb deze camera en hij doet het fantastisch, hij is zeer gebruiksvriendelijk en maakt super mooie foto’s en filmpjes. Het is een systeem camera, dus het resultaat komt heel dicht in de buurt van een spiegelreflex! Ik heb hem toen gekocht bij Dixons in een set met een lens en een flitser. Het is een investering(400-500 euro), maar dubbel en dwars al je geld waard!

 5. Miranda schreef:

  Ik heb zelf ook een camera, die zich zelf automatisch focust. Hij heeft een schermpje die je kan kantelen, dus je kan hier mee makkelijk ooglooks mee maken. Hij was geloof ik rond de 120 / 130 euro, de kwaliteit is goed. Hij is alleen niet hd of full hd, ik heb geloof ik een jvc :)

 6. beautyforgirls schreef:

  Nikon P500, mijn schatje. Deze camera heb ik.
  Full hd filmpjes maken, prachtige foto’s met 36 x optimale zoom. Ga zo maar door.
  In het begin is het ook een beetje eng. Maar dat wend vanzelf meid. Wees gewoon jezelf.
  Liefs, xxx

 7. Laura schreef:

  Lijkt me erg leuk als je filmpjes gaat maken! :D Helaas kan ik je niet adviseren voor een camera, hier ben ik een erge noob in, haha. ;)

 8. Natascha schreef:

  Ik zou, allereerst, als je al een compact camera heb eerst kijken of die een film functie heeft en eerst met die camera een aantal (test) filmpjes opnemen. Het opnemen van filmpjes is namelijk niet het moeilijkst, het bewerken van die filmpjes is het tijdrovende deel. Je kan als je begint met Windows Movie Maker (of als je een mac bezit in imovie) bewerken. Hier heb je helaas alleen niet heel veel opties in. Ik zelf ben pas begonnen met bewerken met Sony Vegas, dit is een erg uitgebreid programma, en ik heb eerst een aantal tutorials bekeken voor ik er ook maar iets mee kon. Je hoeft natuurlijk niet te praten tijdens het opnemen, je kan eerst bewerken en daarna je praatje opnemen of als je het echt eng vind gewoon met balkjes tekst werken. Er zijn zat YT nailart guru’s die hun filmpjes zo hebben.

  • Ramona schreef:

   Bedankt voor al je tips! Ik heb indd al regelmatig een test filmpje gemaakt! Maar er gaat echt altijd wel wat mis, dus ik zal toch echt moeten leren hoe ik alles moet bewerken! ;)

 9. Charlotte schreef:

  Hee!
  Heel leuk dat je filmpjes wil maken.
  Ik maak filmpjes met mijn canon fotocamera. Gewoon op filmstand en hij filmt in goede kwaliteit.
  Je kan windows live movie maker gebruiken. Daar kan je het via youtube erop zetten

  Veel succes!x

 10. Karen schreef:

  ik kan eigenlijk niet zoveel tips geven ;$
  het enige dat ik kan zeggen dat ik het geweldig zou vinden als er filmpjes komen :D
  xx

 11. Aimée schreef:

  hoii,
  Ik maak zelf ook altijd filmpjes van nail art en ik doe dat op youtube.
  En als je het eng vind en het raar vind om je eigen stem te horen.
  Waarom doe je dan niet op het begin alleen filmen, zet de camera gwn op iets en zorg dat je alleen je handen ziet, je doet je ding en later zet je er gwn onder titeling bij ( ik zou wel in het engels doen) En als je daar al een aantval filmpjes van hebt dan ga je verder met praten ( misschien eerst in het NL met engels ond.) en later wil je vast ook wel engels praten en dan ben je over je angst heen! :D ( ik zeg steeds dat je het in het engels moet doen omdat veel youtubers engels kunnen enz. dus is dat wel handig dat je filmpjes in het engels zijn want ik neem aan jij chinese en spaanse filmpjes ook meteen weg klikt maar als ze engels ga je ze wel bekijken <33

  Over een Camera heb ik neit zo veel verstand XD
  Ik heb gwn een Nikon Coolpix S3100 Roze
  Omdat ik ook veel van Fotograveren hou heb ik dus gewoon een camera genomen die fotos en filmpjes maakt. ;d

  Over dat filmpjes programma moet je je ook niet druk maken XD
  Want ik denk ( heb ik namelijk wel anders is het wel makkelijk te downloaden)
  dat je dat gwn al op de pc hebt staan, ga maar eens naar start en typ in : windows live movie maker
  Dat is een handig en simpel programma waarmee je je filmpjes kan bewerken (:
  Als je nog vragen hebt mail me dan maar ff.

  xx Succes

 12. Dionne schreef:

  Leuk! Ik wil ook graag filmpjes maken idd ik heb al een goede camer de sony nex 5, Heel erg fijn! En het bewerkingsprogramma heb ik nog niet maar ik denk dat ik sony vegas movie studio hd 11′ ga kopen, is rond de €40 dus vergeleken met vegas pro is dat best wel te doen :)

  xx

 13. Joanne schreef:

  Ik heb hier echt geen verstand van, maar het lijkt me wel leuk om ook filmpjes te zien! :)

  x

 14. anneke schreef:

  je zou ook een webcam kunnen gebruiken dan heb je de filmpjes al op je computer en die kan je ook neerzetten waar je wilt

 15. xx_Patries_xx schreef:

  leuk zeg :D ik maak voor mijn andere site ook filmpjes maar dan ook niet met mn gezicht in beeld hihi, ik heb gewoon een simpel cameraatje niets bijzonders dus voor kwaliteit enzo kan ik je niet echt helpen

 16. Maud schreef:

  Ik zag hierboven tussen de comments al eens Sony NEX-5 staan. Die heb ik zelf ook en ik vind het ook een aanrader. Vooral als een goede fotocamera ook nog wel van pas zou komen. Maar je kunt er ook heel goed mee filmen!
  Zelf heb ik ernaast nog een camcorder. Een JVC Everio HM445. Die filmt ook in full HD, kan heel ver inzoomen (40x optische zoom), stelt best snel scherp als je ineens ergens anders opricht of iets dichtbij laat zien. Qua geluid-opname-spul weet ik er niet veel van, alleen dat ik het geluid van de camcorder-filmpjes net ietsje fijner vind (en je eigen ‘verdigitaalde’ stem horen is al oh zo leuk..) Deze camcorder kost nu nog zo’n €230, ook niet heel goedkoop, maar wel erg fijn en heel makkelijk in gebruik.
  Ik zelf bewerk mijn filmpjes in Windows Movie Maker 2.6, ik heb/had daar totaal geen verstand van. Maar met wat youtube-tutorials over het programma kijken leer je de basis-dingetjes wel, zoals stukjes eruit knippen of een intro ervoor zetten.
  -poeh wat een lap tekst-
  Succes met een keuze maken! Het is ook heel spannend om mee te beginnen, maar mij lijkt het wel heel leuk als je filmpjes gaat maken :)

 17. Anoniempje schreef:

  ik vraag altijd mijn zusje maar zij vind het ook niet altijd leuk
  want wij hebben er geen steuntje bij dus zij moet de camera vasthouden maar weet iemand nog een goede oplossing om je camera vast te zetten????????
  groetjessss mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>